НОВИНИ

Интер си тръгна с трите точки от Сардиния, титлата в Серия "А" ще се реши в последния кръг

интер тръгна точки сардиния титлата серия реши последния кръг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:43, 15.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер постигна победа с 3:1 при визитата си на Каляри в двубой от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия "А".

"Нерадзурите" поведоха в 25-ата минута чрез Матео Дармиан, който с глава засече центриране отляво в наказателното поле на домакините, дело на Иван Перишич.

Италианският шампион удвои преднината си в 51-ата минута. Николо Барела пусна дълъг извеждащ пас към Лаутаро Мартинез, който излезе на стрелкова позиция в пеналтерията на Каляри и с удар от воле се разписа в долния десен ъгъл на вратаря Алесио Краньо.

Съставът на Алесандро Агостини намали изоставането само три минути по-късно, когато левият краен бранител Хараламбос Ликоянис реши да пробва късмета си с далечен диагонален изстрел, а топката влетя в горния ляв ъгъл на вратата на Интер.

В 84-ата минута гостите от Милано оформиха крайния резултат, когато Роберто Галярдини проби в наказателното поле на домакините и пусна успореден пас към Лаутаро Мартинез, който с елегантен прехвърлящ удар реализира второто си попадение в срещата.

"Нерадзурите" продължават да мечтаят за Скудетото, кръг преди края на шампионата, тъй като са с актив от 81 точки, на два пункта зад временния лидер Милан. Каляри пък е 18-и с 29 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадис измъкна точка от шампиона Реал (Мадрид) и вече не е сред изпадащите
Кадис измъкна точка от шампиона Реал (Мадрид) и вече не е сред изпадащите
Севиля си гарантира участие в Шампионската лига след равенство с Атлетико (Мадрид)
Севиля си гарантира участие в Шампионската лига след равенство с Атлетико (Мадрид)