НОВИНИ

Интер си върна четвъртото място в Серия "А" след успех над Рома

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 06.05.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер се завърна на 4-ото място в подреждането на италианската Серия "А", след като надигра с 2:0 като гост състава на Рома в среща от 34-ия кръг.

С тази победа "нерадзурите" събраха 63 точки и отново излязоха на две пред градския съперник Милан в борбата за позиция в зона Шампионска лига.

Междувременно, "римските вълци" на Жозе Моуриньо заемат 7-ата позиция с 58 пункта, но притеснителното е, че те нямат победа във вече четири последователни двубоя от първенството.

На "Стадио Олимпико" домакините определено искаха да прекъснат тази негативна серия и затова започнаха двубоя срещу Интер пределно мотивирани, но пък гостите бяха съставът, който пръв нанесе своя удар.

В 33-ата минута Дензъл Дъмфрис се включи отдясно в нападението на своя тим и достави опасно центриране по земя в наказателното поле, където на правилното място беше Федерико Димарко, който с удар от малък ъгъл даде аванс на "нерадзурите".

Малко повече от четвърт час преди края на срещата Роджър Ибаниес от екипа на Рома допусна груба грешка в близост до своето наказателно поле, подарявайки топката на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът веднага комбинира с Ромелу Лукаку, който с прецизен изстрел от дистанция оформи крайното 2:0 и подпечата трите точки за момчетата на Симоне Индзаги.

През следващата седмица и за Рома, и за Интер предстоят ангажименти в Европа, като "нерадзурите" се изправят срещу Милан в първи полуфинален двубой от Шампионската лига, докато Жозе Моуриньо ще изведе своите възпитаници срещу Байер Леверкузен в мач от полуфиналите на Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов срещу чех в първия кръг на Чалънджър в Италия
Димитър Кузманов срещу чех в първия кръг на Чалънджър в Италия
Документалният филм на Бойко Василев от БНТ беше предствен на фестивала на българското кино
Документалният филм на Бойко Василев от БНТ беше предствен на фестивала на българското кино