НОВИНИ

Интер срази Рома в голово шоу и дръпна със седем точки на върха в Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:07, 10.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
интер срази рома голово шоу дръпна седем точки върха италия
Слушай новината

Водачът в италианското футболно първенство Интер записа още един важен успех в битката за титлата, надигравайки с 4:2 като гост Рома в едно от дербитата на 24-ия кръг в Серия "А".

На "Стадио Олимпико" в Рим двата отбора изиграха много зрелищен двубой, в който зрителите станаха свидетели на общо шест попадения, но съща така видяха и край на серията на Даниеле Де Роси от три поредни успеха начело на "вълците", след като замени освободения в средата на януари Жозе Моуриньо.

Срещата тази вечер в столицата започна по-силно за гостуващия тим, който поведе в 17-ата минута след гол с глава на Франческо Ачерби, който се възползва от лошо изчистване на Ромелу Лукаку.

Равенството бе възстановено скоро след това от Джанлука Манчини, който получи подаване от Лоренцо Пелегрини, а в самия край на първата част капитанът на домакините комбинира и с Стефан Ел Шаарауи, за да може футболистът от египетски произход да донесе пълния обрат за своя тим, вкарвайки с красив удар.

Второто полувреме обаче далеч не започна по вкуса на римляните, тъй като в 49-ата минута Маркюс Тюрам възстанови равенството, а седем по-късно автогол на Анхелиньо направи така, че съставът на Интер отново да поведе в резултата.

В продължението на срещата пък Алесандро Бастони подпечата успеха за момчетата на Симоне Индзаги, отбелязвайки за крайното 4:2.

По този начин "нерадзурите" вече имат в актива си 60 точки и имат аванс от седем пред Ювентус в битката за първото място. Рома остава на 5-ата позиция с 38 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът в Годината на Дракона
Светът в Годината на Дракона
Черноморец Бургас стигна до драматичен успех срещу Шумен, Рилски спортист удължи победната си серия в НБЛ
Черноморец Бургас стигна до драматичен успех срещу Шумен, Рилски спортист удължи победната си серия в НБЛ