НОВИНИ

Интер завърши сезона в Италия с победа и вече гледа към финала в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:46, 03.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
интер завърши сезона италия победа вече гледа финала шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Интер завърши подобаващо сезона си в италианската Серия "А", надигравайки с минималното 1:0 като гост състава на Торино в среща от последния 38-и кръг на Калчото.

Единственото попадение за "нерадзурите" дойде в 38-ата минута на срещата, а негов автор стана Марсело Брозович, който се разписа със силен удар от дистанция, при който и стражът на домакините Сергей Милинкович Савич не се намеси достатъчно убедително.

По този начин момчетата на Симоне Инзаги приключват кампанията в Серия "А" със 72 точки, като по-късно тази вечер ще стане ясно и дали ще се окичат със сребърните или бронзовите медали в италианското първенство. Това зависи изцяло от резултата на мача между Емполи и Лацио, като "орлите" имат нужда от победа, за да завършат на 2-ото място.

Със сигурност в Интер обаче вече мислят за предстоящия финал в Шампионската лига срещу Манчестър Сити следващата събота (10 юни) в Истанбул, който може да донесе четвърти трофей във витрината на "нерадзурите" от най-престижния европейски клубен турнир, както и дубъл през този сезон, след като тимът вече триумфира с Купата на Италия.

Торино пък приключва кампанията с 52 пункта, като понастоящем "биковете" се намират на 9-ата позиция, но в зависимост от това, което ще се случи в неделя могат да се смъкнат с едно или две места в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната купа по модерен петобой при мъжете отива в Египет
Световната купа по модерен петобой при мъжете отива в Египет
Репортерът на БНТ Александър Марков с голямата награда от конкурса "Свети Влас"
Репортерът на БНТ Александър Марков с голямата награда от конкурса "Свети Влас"