НОВИНИ

Ирак спечели групата си в турнира за Купата на Азия след успех над Виетнам

Япония надви Индонезия с 3:1

Ирак - Виетнам
Снимка: Facebook: AFC Asian Cup
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:23, 24.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол на Аймен Хюсеин от дузпа в 12-ата минута на продължението Ирак победи с 3:2 Виетнам и спечели група "D" на турнира за Купата на Азия. Иракчаните завършиха с максималните 9 точки, но третата им победа в Катар не дойде никак лесно.

На стадион "Джасим бин Хамад" в Доха Виетнам поведе точно преди почивката чрез Буй Хоанг Виет Ан, но в продължението на първата част Хуат ван Ханг бе изгонен за втори жълт картон.

С човек в повече иракчаните натиснаха през второто полувреме и още в 47-мата минута бившият футболист на Левски и Арда Ребин Сулака изравни за 1:1.

В 73-тата минута капитанът Аймен Хюсеин направи пълен обрат за Ирак, но отново той пропусна дузпа в 83-тата минута, когато стреля в страничната греда.

Виетнамците, които бяха принудени да се бранят цяло второ полувреме, изненадващо изравниха в 90-ата минута чрез Нгуен Куанг Хай, но в края на добавените 10 минути Аймен Хюсеин отново от дузпа донесе успеха на тима си.

В другия мач от групата фаворитът за спечелването на турнира Япония победи с 3:1 Индонезия. По този начин "самураите" взеха реванш за поражението си с 1:2 от Ирак в предишния си мач.

Аясе Уеда вкара по един гол в двете полувремена за японците, а другите две попадения в мача бяха дело на футболисти на Индонезия. В 88-мата минута защитникът на Уулвърхямптън Джъстин Хюбнер си вкара автогол за 3:0 в полза на Япония, но в добавеното време Санди Уелш отбеляза почетното попадение за индонезийците.

В крайното класиране в групата Ирак завършва с 9 точки, преди Япония с 6, Индонезия с 3 и Виетнам без актив. Индонезийците ще трябва да изчакат мачовете в останалите групи, за да разберат дали се класират на осминафиналите, където място вече имат Ирак и Япония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест заради новите съдии пред парламента
Протест заради новите съдии пред парламента
Първи коментар на обвинената за убийството в "Драгалевци" Габриела
Първи коментар на обвинената за убийството в "Драгалевци" Габриела