НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: Делението на партии на статуквото и на протестите е изкуствено

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 20.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Дали ще има смисъл от консултациите при президента много повече зависи от политическите сили, отколкото от държавния глава. По заявленията, които направиха всички партии, излизайки от консултациите при президента, не мисля, че сме се придвижили нанякъде, каза в студиото на “Денят започва” заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

“Почти всички заявиха позициите си, изключвам “Има такъв народ”, защото позициите им са тайна. Всички останали препотвърдиха позициите си, които се знаеха и преди това”, добави тя.

Според нея е “крайно незаслужено” БСП да бъде причислявана към партиите на статуквото, но вероятно това е причината все още да не бъде потърсена от “Има такъв народ” за разговори.

“Всеки български гражданин много добре трябва да помисли и да си направи изводите. Дали “Има такъв народ” е партия на протеста могат да кажат всички тези, които бяха на протестите. Ние сме сред тези, които бяха на протестите и подкрепиха протестите не само на улица, не само на площада, а и като парламентарно представена партия към онзи момент - ние внесохме като законопроекти голяма част от исканията на протестиращите”, отбеляза Анастасова.

По думите ѝ делението на партии на статуквото и партии на протеста е изкуствено.

“Това е привнесено в политическия ни живот и има определена цел - БСП да бъда натикана към партиите на статуквото. Зависи какво се разбира под статукво - за мен то е управляващите през последните 11 години”, подчерта тя.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Христо Пимпирев: Загадките са много в Антарктида
Проф. Христо Пимпирев: Загадките са много в Антарктида
Новият сериал на БНТ: "Порталът" - бягство във времето на забраненото пътуване
Новият сериал на БНТ: "Порталът" - бягство във времето на забраненото пътуване