НОВИНИ

Ирина Винер благодари за подкрепата след наказанието ѝ от ФИГ

Вчера Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани Ирина Винер от участие в международни състезания за срок от две години.

Ирина Винер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:00, 07.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния отбор Ирина Винер благодари на всички, които я подкрепиха след отстраняването ѝ от състезания под егидата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), съобщава ТАСС.

"Относно вчерашните изявления - много съм благодарна на всички, които ме подкрепят. Дмитрий Чернишенко и Татяна Тарасова се изказаха вчера. Благодаря им за подкрепата. Ще работим за бъдещето. При нас всичко е наред, децата работят, показват блестящи програми. Вече показваме нов вид изкуство, представяме страхотни галаспектакли. И това се случва на фона на състезанията. Ние само мечтаем за мир, всичко е нормално", каза Винер.

Вчера Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани Ирина Винер от участие в международни състезания за срок от две години.

"Винер няма право да участва или да бъде акредитирана в каквато и да е роля в международно състезание, включително като треньор, ръководител на делегация или друга официална роля в което и да е събитие на ФИГ за период от две години, които ще влязат в сила един ден след вдигането на мерките на федерацията, свързани със ситуацията в Украйна, или при условие, че мерките на ФИГ бъдат отменени в рамките на пет години от датата на това решение", се казва в изявлението на Световната централа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Билетите за мача България – Черна гора са вече в продажба
Билетите за мача България – Черна гора са вече в продажба
Адрияно Дженев се класира за втория кръг на сингъл на силния ITF турнир за юноши и девойки в Крисиума
Адрияно Дженев се класира за втория кръг на сингъл на силния ITF турнир за юноши и девойки в Крисиума