НОВИНИ

Ирина Винер и руски депутат отговориха на Илиана Раева

Ирина Винер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 11.10.2021
20468
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова беше много лаконична в отговора си, свързан с реакцията на Илиана Раева за критиките за съдийството на Олимпиадата в Токио.

Пред „Спорт-Експрес“ руският треньор заяви кратко: „Всяка страна има свое мнение.

Преди ден президентът на родната централа Илиана Раева публикува дълго изявление, в което защити българския ансамбъл, както и завоювания златен медал от Игрите.

На изминалата Олимпиада в Токио нашият тим спечели първото място, а рускините завършиха на второ. Трети се нареди ансамбълът на Италия.

Още след индивидуалната надпревара и успеха на Линой Ашрам от Израел Ирина Винер избухна с обвинения към съдиите. След отличията и на българките тя продължи с нападките, обявявайки, че е имало дори заговор срещу нейния отбор.

В същото време един от депутатите от Държавната дума в Русия Дмитрий Свищев коментира изявлението на Илиана Раева, като го определи като провокация.

„Всеки президент на всяка федерация има право да прави изявления, ако те са подкрепени с доказателства и обективност. Спомняме си скандалната ситуация, когато нашите момичета бяха оценявани в Токио. Това твърдение не може да се нарече друго освен провокация. То е направено, за да повлияе на Федерацията по художествена гимнастика, на съдийството, за да се шуми около тези скандали“, заяви Свищев.

„Изявлението от българките е провокация и натиск върху съдийството за предстоящите състезания. Ако българските представители искат да се състезават честно, тогава подобни твърдения са неприемливи“, завърши депутатът.

Двата ансамбъла (на България и Русия) отново ще могат да премерят сили в пряка битка още в края на настоящия месец. Това ще се случи по време на Световното първенство в Япония от 27 до 31 октомври. Израелският отбор се отказа от участие в шампионата, който ще се излъчва на живо в каналите на БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОСВ: Товарът на "Вера Су" е чист карбамид, във водата около кораба няма тежки метали
МОСВ: Товарът на "Вера Су" е чист карбамид, във водата около кораба няма тежки метали
Вулканът на остров Ла Палма изригва още по-силно
Вулканът на остров Ла Палма изригва още по-силно