НОВИНИ

Испания постигна класика над Норвегия без Холанд на старта на евроквалификациите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:35, 25.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
испания постигна класика норвегия без холанд старта евроквалификациите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Испания постигна победа с 3:0 при домакинството си на Норвегия в първи двубой от група А на квалификациите за европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

Норвежците не бяха предвождани от головата си машина Ерлинг Холанд, който получи контузия по време на последния мач на клубния си Манчестър Сити преди паузата за националните отбори.

„Ла Фурия Роха“ откри резултата на стадион „Ла Росаледа“ в 13-ата минута, когато капитанът Алваро Мората получи топката на границата на наказателното поле на гостите и пусна успореден пас наляво за Алехандро Балде. Бранителят на Испания проби в пеналтерията и стреля по земя, като диагоналният му удар се получи като остро подаване за Дани Олмо, който на границата на вратарското поле с пета прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Йорян Ниланд.

Съставът на Луис де ла Фуенте удвои преднината си в 84-ата минута, когато Фабиан Руис центрира отляво в наказателното поле на Норвегия, а появилият се от резервната скамейка Хоселу спечели въздушния двубой с бранител на гостите и с глава прати топката в далечния долен десен ъгъл на стража Ниланд.

Хоселу отново бе в прегръдките на съотборниците си минута по-късно, когато се разписа на празна врата от добавка след силен изстрел на Микел Оярсабал.

В класирането Испания е лидер с актив от три точки, колкото има и вторият Шотландия. Трети е тимът на Грузия, Норвегия е четвърта без точков актив, а на дъното е Кипър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уелс изтръгна точка от Хърватия в последните секунди на мача в Сплит
Уелс изтръгна точка от Хърватия в последните секунди на мача в Сплит
Недоволство в Кресна - протестиращи не искат АМ "Струма" да минава през дефилето
Недоволство в Кресна - протестиращи не искат АМ "Струма" да минава през дефилето