НОВИНИ

Испанският шампион и лидерът в Ла Лига се впускат в дербито на Мадрид

испанският шампион лидерът лига впускат дербито мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:26, 12.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) се изправят помежду си първото за сезона градско дерби на испанската столица. Дербито от 17-ия кръг на Ла Лига започва точно в 22:00 часа българско време на обновения "Сантиаго Бернабеу".

Кралският клуб се намира в отлична изходна позиция и форма под ръководството на Карло Анчелоти, като води комфортно в първенството и има шанс да нанесе нокаутиращ удар на действащия шампион Атлетико при успех на тази вечер.

"Белият балет" е убедителен лидер с 39 точки, на 4 точки пред втория Севиля и на цели 10 пред възпитаниците на Диего Симеоне, който са четвърти в таблицата, но и с мач по-малко спрямо градския съперник

В лагера на двата тима няма контузени футболисти, като атаката на реал ще водят Карим Бензема и Гарет Бейл, докато Луис Суарес ще има задачата да бележи за "рохибланкос".

По-рано през седмицата и двата тима си гарантираха място на 1/8-финалите в шампионската лига - Реал спечели група "D", а Атлетико стана подгласник в група "B".

В исторически план Кралският клуб води убедително в съперничеството с "дюшекчиите" с 112 победи срещу 56 за Атлетико, а 59 срещи са завършили наравно.

Що се отнася до двубоите в Ла лига, отборът на Анчелоти също има осезаемо предимство от 89 успеха срещу 39 за Симеоне и компания, а 40 двубоя не са излъчили победител.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата обвини ГДБОП в натиск по делото за "Хемус", Рашков заяви, че не знае за такъв
Прокуратурата обвини ГДБОП в натиск по делото за "Хемус", Рашков заяви, че не знае за такъв
Трима загинаха при срутването на жилищна сграда в Сицилия
Трима загинаха при срутването на жилищна сграда в Сицилия