НОВИНИ

Историята е пренаписана! Лейкърс събраха Леброн и Брони Джеймс в един отбор

Двамата стават първото дуо баща и син, което ще играе рамо до рамо в НБА

историята пренаписана лейкърс събраха леброн брони джеймс един отбор
Снимка: X
bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 28.06.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Феновете на НБА станаха свидетели на исторически момент. Най-силното първенство на света вече ще има първите баща и син, които ще играят рамо до рамо. Става дума за Леброн и Брони Джеймс, като двамата ще сторят това в Лос Анджелис Лейкърс.

Историята бе пренаписана тази нощ, след като един от наследниците на Краля бе избран в Драфта под №55 именно от „езерняците“. Джеймс никога не е крил, че иска да бъде съотборник със своя син в един отбор и това вече е факт.

Както е известно, 39-годишният баскетболист може да се превърне в свободен агент до края на настоящата седмица и да се откаже от опцията си за 51.4 милиона долара в своя контракт, но по всичко личи, че калифорнийци ще му предложат нов три-годишен договор на стойност 162 милиона. Крилото защитава цветовете на Лейкърс от лятото на 2018 г. и бе в основата на титлата, спечелена два сезона по-късно в Орландо. Освен това 206-сантиметровият стрелец подобри и няколко значими рекорда, с което затвърди своя легендарен статут отвъд океана.

От своя страна Брони ще заиграе в най-силното първенство на света само след един сезон при колежаните. По-големият от синовете на Леброн се подвизаваше в университета на Южна Каролина, но кампанията му бе далече от впечатляваща, записвайки скромните средни показатели от 4.8 точки и 2.8 борби и 2.1 асистенции за 25 мача в първа дивизия на колежанско ниво. През миналото лято 19-годишният гард претърпя сърдечен арест и трябваше да се възстановява, с което постави под съмнение дали е готов да бъде част от НБА толкова скоро.

Все пак събирането на Леброн и Брони в един отбор доведе вълна от критики, особено от страна на феновете на „езерняците“. Според тях Лейкърс са направили всичко възможно да угодят на Краля в опит да го задържат в своите редици.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама арестувани за притежание на нелегални оръжия и наркотици в Русе и Разград
Двама арестувани за притежание на нелегални оръжия и наркотици в Русе и Разград
БСП иска спиране на преговорите за продажба на оборудването на АЕЦ "Белене"
БСП иска спиране на преговорите за продажба на оборудването на АЕЦ "Белене"