НОВИНИ

Италия е №1 в класирането по нации на Евро`21 по плажен тенис в София

bnt avatar logo
от Димитър Русев
21:04, 11.09.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
италия класирането нации евро `21 плажен тенис софия
Снимка: БФТенис
Слушай новината

Италия окупира безапелационно първото място в класирането по нации на XIV европейско първенство по плажен тенис в София′21. В комплекса "София Бийч" в Панчарево представители на "адзурите" спечелиха две от трите шампионски титли при мъжете и жените и взеха още два комплекта медали - един сребърен и един бронзов.

В изцяло италианския финал при женските двойки Джулия Гаспари и Нини Валентини се справиха убедително със сънародничките си София Чимати и Николе Нобиле - 6:2, 6:2. За Гаспари златото е второ поредно след триумфа преди две години на турнира в Кранево′19. Тогава нейна партньорка беше Чимати, която сега трябваше да се утеши със среброто. Бронза при дамите извоюваха рускините Даря Чуракова и Людмила Никоян, които в мача за 3-то място надделяха над Магали Гарние и Лиза Жаме от Франция с 6:1, 7:6 (8).

Италия ликува с шампиони и при мъжките двойки, след като във финала Дориано Бекачоли и Матия Спото се справиха със 7:5, 6:4 срещу представителите на Франция Никола Джаноти и Тео Иригарай. В спора за бронзовите медали едни срещу други се изправиха финалистите от първенството в Кранево ′19, като този път Антонио Мигел Рамос Виера и Жерард Родригес Керол от Испания победиха вече детронираните шампиони Никита Бурмакин и Сергей Купцов от Русия с 6:4, 4:6 (10-7) и ги оставиха дори без отличие.

Рамос Виера спечели още един медал от София′21, след като заедно със сънародничката си Ева Фернандес Палос стъпи на европейския връх при смесените двойки. Във финала поставените под №2 испанци постигнаха обрат с 3:6, 6:3 (10-4) срещу водачите в схемата Даря Чуракова и Никита Бурмакин от Русия. В изцяло италиански двубой за бронзовите медали Джулия Гаспари и Марко Фачини разгромиха Нини Валентини и Диего Болетинари с 6:1, 6:0.

По време на церемонията по закриване всички участници изразиха благодарност за отличната организация и гостоприемството в страната ни. В София′21 (8-11 септември) Българската федерация по тенис организира шампионата на Стария континент на Tennis Europe по плажен тенис за втори пореден и общо за пети път в 14-годишната история на надпреварата след турнирите в Албена′11, Созопол′16, Созопол′17 и Кранево′19.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево и сравнително топло време и в близките дни
Предимно слънчево и сравнително топло време и в близките дни
Атентатите от 11 септември - 20 години по-късно
Атентатите от 11 септември - 20 години по-късно