НОВИНИ

Италия се завърна в Рим след триумфа на Евро 2020 (СНИМКИ)

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
12:04, 12.07.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Евро 2020
италия завърна рим триумфа евро 2020 снимки
Слушай новината

Ликуваща Италия посрещна триумфално националния си отбор по футбол, който се прибра с Европейската титла. Инфарктният мач срещу Англия на стадион "Уембли", спечелен с дузпи, само подсили сладостта от победата. За английските фенове остана горчилката от продължаващата суша на международни турнири след Световната купа през 1966-та, спечелена на родна земя. Британският премиер Борис Джонсън осъди най-строго расистките обиди в социалните мрежи, отправени към играчите след загубата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Капитанът на Европейските шампиони Джорджо Киелини гордо вдигна купата на летището в Рим. Овации събра и Леонардо Спинацола, който се прибра с патерица след контузията при срещата с Белгия. Снощи италианският отбор успя да се съвземе след най-бързия гол, допуснат на Европейски финал, да изравни 23 минути преди края на редовното време и впоследствие да надделее с дузпи пред 67 000 зрители, повечето англичани.

Отборът на Италия направи своя шампионски парад в Рим (Снимки)

Футболистите отседнаха в хотел до срещата с държавния глава. Президентът Серджо Матарела прие националите, които лично окуражи на "Уембли". Премиерът Марио Драги също се среща с отбора на родна земя.

Роберто Манчини съживи италианския отбор, който не можа да се класира за Световното в Русия през 2018-та. Сега тимът няма загуба в 34 мача. Предишната европейска титла на четирикратните световни шампиони е от далечната 1968-ма. Те претърпяха загуби на финала през 2000-та и 2012-та.

Мениджърът на английските национали Гарет Сауетгейт пое вината за загубата, но призова Англия да превърне болката в мотивация за бъдещи успехи.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсваща документация е причина за забавянето при обработката на протоколите във Велико Търново
Липсваща документация е причина за забавянето при обработката на протоколите във Велико Търново
Без опашки, напрежение и грешки премина предаването и обработването на протоколите
Без опашки, напрежение и грешки премина предаването и обработването на протоколите