НОВИНИ

Ивайло Чочев и Даниел Наумов върнаха ЦСКА 1948 в битката за Европа

ивайло чочев даниел наумов върнаха цска 1948 битката европа
Снимка: ПФК ЦСКА 1948, LAP.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 29.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Локомотив (Пловдив) в двубой от 29-ия кръг на Първа лига.

"Червените" откриха резултата в 37-ата минута, когато Георги Русев центрира от ъглов удар в наказателното поле на "смърфовете", а Ивайло Чочев се вклини между капитана на гостите Димитър Илиев и Райън Бидунга и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Илко Пиргов.

Съставът на Александър Томаш получи правото да изпълни дузпа в 66-ата минута за игра с ръка на Емил Мартинов в пеналтерията на домакините. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, който стреля в десния ъгъл, вратарят Даниел Наумов изби, а при добавката Бидунга се разписа за 1:1. Попадението обаче бе отменено от ВАР, тъй като бранителят на Локомотив е нахлул в наказателното поле на ЦСКА 1948 пред изпълнението на 11-метровия наказателен удар.

В 73-ата минута Марио Топузов от състава на домакините влезе грубо в краката на Петър Витанов в наказателното поле на "червените" и главният рефер Валентин Железов отново посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Бирсент Карагерен, който стреля слабо в долния ляв ъгъл на вратата и Наумов улови без проблем.

По този начин съставът на Николай Киров събра 36 точки в актива си и се изкачи на осмото място, изпреварвайки Локомотив (Пловдив), който също е с 36 пункта, но с по-лоша голова разлика. ЦСКА 1948 е на точка зад Берое, който е окупирал седмото място, даващо право на бараж с третия в класирането за участие в Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лена Бориславова: За първи път имаме правителство, което реално дефинира проатлантическа ориентираност
Лена Бориславова: За първи път имаме правителство, което реално дефинира проатлантическа ориентираност
Илхан Кючюк в "Панорама": От това правителство няма смисъл
Илхан Кючюк в "Панорама": От това правителство няма смисъл