НОВИНИ

Ивайло Чочев премина в Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:18, 15.02.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
ивайло чочев премина лудогорец
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Българският футболен национал Ивайло Чочев премина от състава на ЦСКА 1948 в редиците на шампиона Лудогорец, обявиха и от двата клуба.

Трансферът на халфа сложи край на неговия престой при "червените", където той прекара три сезона и половина, в които се превърна в голямата звезда на тима. За този период Чочев изигра 105 мача във всички турнири и реализира 48 гола.

По ирония на съдбата пък последният му двубой за ЦСКА 1948 бе тъкмо срещу Лудогорец миналата събота по време на спора за трофея между двата тима за Суперкупата, спечелена от разградчани след изпълнение на дузпи.

В същото време "орлите" от Разград разкриха, че отдавна проявяват интерес към Чочев, но "трансферът става факт чак сега, тъй като финансовата част от сделката удовлетворява клуба".

"Щастлив съм от този трансфер. Идвам в голям клуб и вярвам, че ще помогна за бъдещите успехи на Лудогорец", сподели Ивайло Чочев след обявяването на сделката.

Опитният полузащитник ще бъде представен като нов играч на разградчани тази събота (17 февруари) от 13:30 часа на стадион "Хювефарма Арена", а по информация на клуба Чочев ще бъде на разположение на старши треньора Георги Дерменджиев за срещите от Първа лига и турнира за Купата на България.

Преди трансфера си от ЦСКА 1948 в Лудогорец българският национал е носил още екипите на Чавдар Етрополе и ЦСКА в България, както и тези на Палермо и Пескара в Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненският общинар, заловен с подкуп, остава в ареста
Варненският общинар, заловен с подкуп, остава в ареста
Крумовград и Ботев Пловдив ще играят на базата в Коматево
Крумовград и Ботев Пловдив ще играят на базата в Коматево