НОВИНИ

Ивайло Чочев се връща в ЦСКА 1948 за мача със Славия

Ивайло Чочев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 05.05.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 ще съчетае утрешния си мач със Славия от 30-ия кръг на първенството на Първа Лига с отбелязване на 75-ата годишнина от създаването на ЦСКА. "Червените" са подготвили специална програма, а от клуба призоваха зрителите, които смятат да гледат двубоя, да пристигнат доста по-рано.

"Първо искам да честитя рождения ден на нашия клуб на всички червено-бели сърца в България и по света, които обичат ЦСКА. Това е една история - голяма, богата. И нека да е честит празника на всички. Ще имаме днес тържество, ще се отбележи. Ръководството е изцяло отдадено на организацията за празника", каза старши треньорът Тодор Янчев на пресконференция.

"За мача със Славия мога да кажа, че срещаме един от добрите и привлекателни отбори. Славия играе много хубав футбол. Не е тайна, че в Славия мина част от моята кариера. Така че мога да говоря само с уважение към този славен клуб", коментира Янчев.

ЦСКА 1948 влиза в срещата след две равенства като гост на варненските отбори Черно море (0:0) и Спартак (3:3). Янчев наблегна на факта, че в групата тренират на пълни обороти голмайсторът на първенството Ивайло Чочев и крилото Бирсент Карагарен.

"Част от контузените играчи се завръщат. Радостна новина е, че Чочев е добре и тренира наравно с останалите. Карагарен и той е добре. Все още Райън Бидунга е извън строя и неговото възстановяване върви по-трудно. Знаете за трайно контузените Джонатан и Сердюк. Така че към момента съм щастлив, че двама основни играчи, които бяха извън строя, вече тренират наравно с нас и мога да разчитам на тях. Колко ще играят, ще го преценим до самия мач. Тогава ще знаем колко ще са готови. Има време да го решим", обясни наставникът.

Славия пък пристига след треньорска смяна. Златомир Загорчич напусна клуба по лични причини и на пейката ще седне опитният директор на школата Ангел Славков.

"Винаги когато има една смяна, има определен импулс в отбора. И някои играчи, които са били пренебрегвани при единия треньор, се надяват на своя шанс. Така че аз очаквам нагласата в Славия да бъде положителна. Що се отнася до Загорчич - той показа, че наистина работи добре. Да, винаги когато побеждаваш вкъщи, това дава едно самочувствие. Но пак казвам - всичко е до самия отбор: как ще влезе в мача, нагласата за самия мач. Така че това си е едно столично дерби", заяви Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия е първа в Европа по брой оръжия на човек
Сърбия е първа в Европа по брой оръжия на човек
Посланикът ни в Сърбия: Няма информация за пострадали българи при новата стрелба
Посланикът ни в Сърбия: Няма информация за пострадали българи при новата стрелба