НОВИНИ

Ивайло Ивков: Левски ще има лиценз

Иво Ивков Ивайло
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 30.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков беше категоричен, че клубът ще получи лиценз за следващия сезон за участие в елита на България и в европейските турнири.

„Положението беше и продължава да е много тежко, далеч съм от мисълта, че можем да се отпуснем, докато си почиват героите с купата. Тегнеше над мен страхът, дали няма да съм аз човекът, който ще подпише молба за неплатежоспособност на клуба. Няма място за успокоение сега, празниците свършиха“, сподели Иво Ивков в студио „Дерби“.

Запитан за лиценза на Левски, Иво Ивков беше категоричен, че „сините“ ще имат такъв за следващия сезон.

„В следващите дни това ще стане, в момента се разглеждат от УЕФА молбите, защото сме заявили и участие в УЕФА, считам, че клубът ще получи лиценз. На база подадените документи и комуникацията до момента мисля, че ще получим лиценз. Ние трябва да мислим за стабилизиране на клуба, вече цялостно, с мисъл за напред, да планираме и да надграждаме“, добави изпълнителният директор.

Задълженията на клуба към НАП са сред финансовите проблеми на „сините“.

„Не, не изплащаме редовно към НАП, имаме текущо споразумение до декември тази година. До момента ние не сме изряден платец, задълженията са намалели по време на Васил Божков, държавата също дава толеранс. Дали има задължения? Разбира се, че има. Въпросът е как се обслужват, как се договарят, какви са плановете. А вие виждате, че перспективата пред Левски се промени“, сподели още Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава преместването на украинците, все повече се отказват от държавните бази
Продължава преместването на украинците, все повече се отказват от държавните бази
НСИ със статистика за производството и доставката на енергийни продукти
НСИ със статистика за производството и доставката на енергийни продукти