НОВИНИ

Ивайло Петев: Без характер не става нищо

Ивайло Петев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:17, 20.07.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев каза, че няма какво да иска повече от футболистите си след победата с 4:0 над косовския Балкани в реванша от първия кръг на квалификациите в Шампионската лига.

С победата българският шампион се класира за следващата фаза на турнира с общ резултат 4:2, а Петев открои показания характер като основната причина за обрата след поражението с 0:2 в Прищина преди седмица.

"Искам да поздравя футболистите и публиката, която не спря да ни подкрепя от първата минута. Направихме много добър мач и изпълнихме плана си. Играхме с много енергия и емоция и мисля, че заслужено продължихме напред. Доминирахме през целия мач. Преследвахме гола през цялото време, за което искам отново да поздравя играчите. Без характер няма как да стане. В последните осем дни проведохме доста разговори и се радвам, че играчите са си извадили поуките", каза Петев.

Наставникът заяви, че няма да допусне нов спад в играта на тима.

"Балкани вкара двама нападатели в края, но ние не допуснахме никакви ситуации пред нашата врата. Вкарахме четири гола, няма какво повече да искаме. Сега най-трудно е да задържим формата. Аз като треньор няма да допусна нов спад. През последните четири месеца всичко при нас бе цветя и роза, но сега всеки от нас изпита на своята кожа какво е да загубиш. Този мач е свършил и концентрацията ни не може да падне за следващия мач в първенството. Трябва ни подсилване в отбора. Миналата година с Игор Тиаго се борихме за титлата до последния кръг. Сега сме без него. Надявам се да адаптираме новия нападател Квадво Дуа в състава по най-бързия начин", допълни той.

Във втория кръг на квалификациите в Шампионската лига Лудогорец ще срещне словенския Олимпия Любляна. Вчера Олимпия спечели с 2:1 като гост на латвийския Валмиера и отстрани противника си с общ резултат 4:2.

"Срещу Олимпия Любляна няма да е лесно. Лесни съперници няма и във всеки един мач ще трябва да подхождаме по начина, по който го направихме днес", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До какви последици може да доведе прекратяването на концесията на "Лукойл"?
До какви последици може да доведе прекратяването на концесията на "Лукойл"?
20 иглолистни дървета във Варна са застрашени заради изграждането на "Зелена зона"
20 иглолистни дървета във Варна са застрашени заради изграждането на "Зелена зона"