НОВИНИ

Ивайло Петев: Доволен съм от абсолютно всички

Ивайло Петев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:11, 21.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев отличи представянето на възпитаниците си при успеха над Спартак Търнава от първия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

Българският шампион победи тима от Словакия с 4:0 в Разград.

"Мисля, че Лудогорец изигра един доста стабилен мач. За жалост не успяхме да отбележим гол през първото полувреме. На полувремето трябваше да коригираме някои неща, които за радост се получиха. Мисля, че имахме голям контрол върху самия мач. Съумяхме да отбележим 4 гола и може би изтървахме още толкова. Поздравления за моите играчи. Изпълниха до голяма степен всичко, което имахме като план", каза той на пресконференцията след срещата.

Наставникът призна, че противникът е затруднил "орлите" с дефанзивния си подход.

"През първата част не бяхме на точните позиции при центриранията. Имахме и парирани удари от техния вратар. Заслужено спечелихме. Отборът игра с голямо настроение и вдъхновение. Доволен съм от абсолютно всички. Те в защита имаха 7-8 човека. Не е лесно да пробиеш малко пространство с пасове. Получиха се интересни и комбинативни атаки. Затруднихме опонента с всяка една наша атака", допълни той.

Ивайло Петев се стреми отборът му да играе по този начин във всеки свой мач.

"Всеки един мач е важен. Подготвихме се по най-добрия начин. Трябваше да комбинираме по-бързо и да сменяме фронта на атаката. След първия гол отворихме отбора на Търнава. Направихме добри атаки след комбинациите. Отборната игра в защита е изключително важна. Трябва да се постараем да задържим това ниво, без значение дали играем в Европа или в нашето първенство. Това е основната ни цел. Футбол се играе на максимум и за удоволствие. Когато играем с тази нагласа, можем да победим всеки", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на НАСА тренира във вулканичната Исландия за бъдеща мисия до Венера
Екип на НАСА тренира във вулканичната Исландия за бъдеща мисия до Венера
Индия прекрати издаването на нови визи за канадски граждани
Индия прекрати издаването на нови визи за канадски граждани