НОВИНИ

Ивайло Петев е доволен от формата на Един Джеко

Ивайло Петев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 06.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният селекционер Босна и Херцеговина Ивайло Петев изрази радостта си, че нападателят на националния тим и италианския шампион Интер Един Джеко се намира в добра форма, поне що се касае до представянето му на клубно ниво.

На пресконференция преди предстоящите мачове на тима с Казахстан и Украйна, мениджърът на националния отбор разкри, че е огромно предимство да разполага с футболист, който е изиграл отлични мачове от началото на сезона.

35-годишният нападател е ключова фигура в тима на 46-годишния българин, защото е капитан, реализаторът с най-много попадения (60) и футболистът с най-много мачове (116) за своята страна.

Един Джеко смени клубната си принадлежност през лятото, след като премина в Интер от тима на Рома. През новия сезон той има 6 попадения в 7 мача за “нерадзурите”.

Ивайло Петев сподели, че наблюдава изкъсо футболистите си и че е доволен от формата на Един Джеко и неговия съотборник на върха на нападението Смаил Превляк, който играе в белгийския Ойпен.

“Фактът, че играят добре е отлична новина за мен. Смятам, че повечето ни футболисти се справят добре към момента. Следя ги изкъсо и разполагам с актуална картина на обстановката в отбора”, твърди той.

На 9 октомври (събота) Босна и Херцеговина гостува на Казахстан от 16:00 часа, а три дни по-късно, във вторник, среща Украйна от 21:45 часа, отново като гост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР стартира акции "Пешеходци в безопасност" и "С колани на задната седалка"
МВР стартира акции "Пешеходци в безопасност" и "С колани на задната седалка"
Пиян и дрогиран без книжка предизвика катастрофа в Пловдив
Пиян и дрогиран без книжка предизвика катастрофа в Пловдив