НОВИНИ

Ивайло Петев: Много труден мач, но за наше щастие го спечелихме

ивайло петев труден мач наше щастие спечелихме
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
23:32, 30.04.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев постигна осма победа от осем мача, в които е начело на тима. Успехът с 1:0 над ЦСКА изведе за първи път шампионите на върха в класирането, а също така за втори път отборът не допусна и гол.

"Първо искам да поздравя играчите за тяхното себераздаване и мъжка игра. През първото полувреме направихме две много елементарни грешки, които костваха суматоха пред нашата врата. До голяма степен малко се поувлякохме по играта на ЦСКА с дълги топки. На почивката коригирахме нещата. Вижте, този мач е важно да го спечелиш, не е важно как ще играеш", започна Ивайло Петев.

"Дали сме обърнали специално внимание на статичните положения? Естествено, ние обръщаме внимание във всеки един мач, който ни предстои на статичните положения. Така че бяхме го тренирали това нещо. Случи ни се при корнера. За наше щастие не допуснахме суматохи при статични положения. Да, така е, нямаше много ситуации. Преди създавахме доста, а вкарвахме по 1-2 гола. Знаех, че ще дойде момент, в който няма да създадем толкова. Сега създадохме малко, но вкарахме един изключително важен гол".

При попадението на Лудогорец цялата резервна скамейка влезе на терена да се радва, докато Петев единствен запази хладнокръвие. Въпросът към него беше защо не е дал израз на радостта си.

"Може би са минали вече тези времена, в които съм подскачал и се радвал. Много емоции има в мене, понякога ги показвам, понякога не. Много труден мач, но за наше щастие го спечелихме. Не трябва да бягаме от това, което искаме. Трябва да дадем заслуженото и на противника. ЦСКА бяха много стабилни в защита, но ние трябва да играем така, както искаме. Радващо е, че успяхме да спечелим".

Дистанцията от 1 точка вече е в полза на Лудогорец.

"Психологията в спорта и футбола е много важна. Радващо е, че за кратко време се съвзехме и постигнахме тези резултати. Този мач обаче е свършил, а ние трябва да се концентрираме, защото след три дни имаме нов мач и ние трябва да направим всичко възможно да победим. Всички срещи, които ни предстоят, са важни".

"Много добра атмосфера. Тези грозни сцени, които се получиха, не са нормални. Футболът е игра за хората, не е нормално да се спира мача. Но не е от моята компетенция", коментира още Петев по въпроса с прекъсването на мача и хвърлените предмети днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус пропусна да заеме второто място в Серия А след равенство с Болоня
Ювентус пропусна да заеме второто място в Серия А след равенство с Болоня
Саша Илич: Боли ме, че загубихме, но още нищо не е решено
Саша Илич: Боли ме, че загубихме, но още нищо не е решено