НОВИНИ

Ивайло Петев: Никой не ни е виновен, ако аз съм проблема, мога да си тръгна още утре

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:08, 02.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
ивайло петев никой виновен съм проблема мога тръгна
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев очаквано бе безкрайно разочарован след загубата с 1:2 като гост на Олимпия Любляна, която изхвърли разградчани от квалификациите за Шампионската лига.

Българският специалист бе категоричен, че неговият тим сами си е виновен за това поражение и подчерта грешките в представянето на своите футболисти.

"Имахме дузпа в последната минута, за да изравним и да отидем в продълженията. Но може би Господ е казал, че не трябва да продължим напред. Може би и не сме заслужили, не знам какво да отговоря. Да, противниците бяха по-комбинативни, но ние им позволихме това нещо. Аз казах, че отбор като нашия – да отворим мача по такъв начин и да допуснем домакините да вземат предимство, тука сме само и единствено ние виновни. Никой друг не ни е виновен. Футболът е игра на грешки. Ние проспахме тази ситуация – центриране почти от тъча. В 88-ата минута от корнер по земя, целият отбор е вътре, просто е недопустимо. Но пак казвам, имахме ситуация в 93-94-ата минута да стигнем до равенство и да вкараме мача в продължения, но не успяхме", започна Петев.

"Ние сами си създадохме проблемите – и с пропуските си в атака, и с грешките си в защита. Не искам да подценявам Олимпия, но това е моят коментар. Имахме три излизания на чисти, които можехме да решим мача. Както знаете – резултатът се пише, а играта се изтрива", сподели още 48-годишният наставник.

Бившият селекционер на България и Босна и Херцеговина говори и за бъдещето си начело на "орлите", изразявайки готовност да си тръгне още утре от отба.

"На този въпрос аз не мога да отговоря. Има хора, които ще вземат това решение. Ако съм толкова голям проблем на българския футбол, аз мога да си тръгна още утре. Има време за пренастройка към Лига Европа. Тежко е, не е нормално положението, но нямаме друг избор", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво следва след отстраняването на съдебния лекар от Стара Загора - говори директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев
Какво следва след отстраняването на съдебния лекар от Стара Загора - говори директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев
Ще бъде ли удължена концесията на "Софийска вода"?
Ще бъде ли удължена концесията на "Софийска вода"?