НОВИНИ

Ивайло Петев се завърна в Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:17, 07.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Отборът на Лудогорец официално обяви завръщането в клуба на старши треньора Ивайло Петев, който ще замени на поста освободения по-рано днес Анте Шимунджа.

За Петев това ще бъде втори престой начело на "орлите", след като именно той вкара тима в елита на българския футбол през 2011 година, а впоследствие изведе разградчани и до първите им две титли у нас през сезони 2011/12 и 2012/13.

"Легендарният треньор Ивайло Петев се завръща в Лудогорец. Той поема тима, след като Анте Шимунджа бе освободен. Петев вече проведе първа тренировка с "орлите", като ще води отбора в домакинския мач с Черно море в неделя", обявиха "зелените" на клубния си сайт.

Освен това като наставник на Лудогорец Ивайло Петев триумфира още в турнирите за Купата и Суперкупата на България през 2012 година.

Първият му престой на "Хювефарма Арена" в Разград приключи през юли 2013 година, като до онзи момент бившият футболист бе водил "зелените" в общо 95 мача, в които записа 61 победи, 19 равенства, 15 загуби.

След Лудогорец пък кариерата на Ивайло Петев премина като наставник на кипърския АЕЛ, националния отбор на България, хърватския Динамо Загреб, кипърския Омония, Ал Кадасия, полския Ягелония, а за последно той ръководи националния отбор на Босна и Херцеговина, но договорът му не бе подновен в края на миналата година.

Повторният дебют на Ивайло Петев начело на българския шампион пък ще бъде тази неделя (12 март), когато от 14.15 часа Лудогорец посреща на "Хювефарма Арена" състава на Черно море в среща от 23-ия кръг на Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС: Изпращането на военна помощ за Украйна не е противоконституционно
КС: Изпращането на военна помощ за Украйна не е противоконституционно
Турция спря износа на домати за ЕС, ще поскъпнат ли у нас?
Турция спря износа на домати за ЕС, ще поскъпнат ли у нас?