НОВИНИ

Ивайло Петев: Ще спечелим в Любляна

Ивайло Петев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:13, 27.07.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев посочи, че отборът му не е играл достатъчно добре. И въпреки това, те са имали достатъчно голови положения, от които би трябвало да вкарат още един гол и да спечелят.

Вместо това разградчани отиват като гости в Любляна след като завършиха 1:1 с Олимпия.

"Пропуските, които направихме, не ни позволиха да спечелим днес. Държа да отбележа не чак толкова добрия мач за нас. Но освен гола, отборът на Олимпия не направи абсолютно нищо друго. Нямаха нито една друга голова ситуация. Но ние като цяло играхме доста под нивото си. Имахме голям брак в първите 20 минути и на фона на това нещо все пак имахме и 3-4 стопроцентови положения, които не съумяхме да реализираме. Така че втората среща остава отворена", сподели той след срещата.

Наставникът призна, че възпитаниците му не са играли убедително.

"Но като цяло не бяхме чак толкова убедителни. Направихме много грешки, много неточни подавания. На моменти бяхме хаотични. И въпреки това, направихме достатъчно ситуации като за турнирен мач, за да можем да отбележим повече от един гол. За жалост не успяхме", допълни той.

Новият нападател в отбора Квадво Дуа получи травма и напусна срещата рано.

"Никой не знае колко е повлияло ранното излизане на Квадво Дуа. Може би тия ситуации, които имаше пред Тисера, можеше той да ги вкара. Почувствал е болка над глезена, в мускул. Става след съприкосновение. Случват се такива неща. Дали Дуа ще играе в реванша, не мога да ви кажа", добави той.

Според него, Лудогорец ще се представи много по-добре в реванша, защото се вижда как играчите реагират по различен начин, когато са притиснати от ситуацията.

"Аз мисля, че това да сме фаворити малко ни тежи. Видяхте как изглеждахме преди 6 дни и как днес. Това не е нормално като разлика. Казах ви, че всеки мач е 50 на 50. Но при всички положения трябва да изглеждаме по-убедителни в Любляна и ние имаме голям шанс да ги победим там. Нашето поведение ще бъде различно. Когато на нас ни опре ножът в кокала, реагираме по-друг начин. Трябва да бъдем по-комбинативни, да бъдем по-сигурни в притежанието на топката и ситуациите, които създаваме, да ги вкарваме", завърши българският треньор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Янков: Вървим в правилната посока
Доминик Янков: Вървим в правилната посока
Голям пожар горя в землищата на 3 пазаржишки села
Голям пожар горя в землищата на 3 пазаржишки села