НОВИНИ

Иван Цветанов: След като намалихме на терена имаше само един отбор и това беше Спартак Варна

Временният старши треньорът на Спартак Варна поздрави момчетата си и добави, че те са създали един страхотен колектив.

Иван Цветанов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 06.10.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният старши треньорът на Спартак Варна Иван Цветанов призна, че бавното начало на тима е могло да им коства в мача срещу Локомотив София, но бе категоричен, че след първите 25 минути "соколите" са доминирали изцяло. Специалистът поздрави момчетата си и добави, че те са създали един страхотен колектив.

„В интерес на истината не започнахме добре мача. Малко трудно се ориентирахме към бързия преход при контраатаките на противника и за радост не успяхме да получим трети гол, който може би щеше да ни постави в много по-трудна ситуация. Но въпреки всичко аз няма да се уморя да повтарям, че тук има един страхотен колектив. Има едни много добри футболисти, има една атмосфера и това не може да не се отразява в играта на Спартак Варна", разкри той.

"Видяхте, че след като намалихме на 1:2 на терена имаше само един отбор и това беше отборът на Спартак Варна. Футболистите наистина дават всичко от себе си, за да докажат, че те са много добри футболисти. Това смея да го твърдя, това са момчета, които дават всичко от себе си. Искаха да зарадват тази публика, която въпреки непрестанния дъжд, дори при 0:2, не спираше да подкрепя нашия отбор", категоричен бе Цветанов.

"Ще бъде жалко, ако се пропилее всичко това с лека ръка, но аз мисля, че след разговора, който имаше вчера след обяд с хора, които наистина искат да спасят отбора на Спартак Варна, мисля, че нещата в Спартак Варна ще се нормализират и на този отбор и клуб му предстоят само хубави дни", оптимистичен е временният наставник на варненци.

"Аз ще продължа да водя отбора до момента, в който има нужда от мен. Но наистина моето желание е да се занимавам с детско-юношеската школа. Аз за това съм назначен. Ще помагам на отбора докато е нужно. Не малко, много нанагорнище ми идва, но такава ми е съдбата, какво да направим...", сподели той.

"В момента има една страхотна сплав между треньорския екип, футболисти, между персонала, който е между нас… Искам да изкажа благодарности на целия треньорски екип, който работи с мен", заяви специалистът.

"Няма да имаме контрола в паузата на първенството. През нея, с оглед на това, че две седмици тренировъчният процес на отбора не беше добър, още от сряда започваме и ще тренираме няколко дена двуразово, за да можем да наваксаме това, което е загубено", добави временният наставник на Спартак Варна.

"Имаме обещанието, че в началото на тази седмица футболистите ще си получат заплатите. Вярвам на думите на хората, които вчера бяха на тренировката. Длъжен съм да им вярвам, защото аз желая от сърце този клуб да се развива", завърши Иван Цветанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Христосков над всички при победа на неговия Теруел във волейболното първенство на Испания
Петър Христосков над всички при победа на неговия Теруел във волейболното първенство на Испания