Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Иван Гешев кани Бойко Рашков на работна среща

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:40, 02.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
гешев делото галиче нищо компенсира близките смъртта детето
Слушай новината

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което се отправя покана за провеждането на работна среща.

В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в периода 25-28 май 2021 г. в гр. София е проведена международна конференция „Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, за участие в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Същата е била отклонена поради служебен ангажимент на министър Рашков.

„С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща“, се посочва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор изразява увереност, че „само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността.“

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: „считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕК призова България да бъде приета в Шенген
ЕК призова България да бъде приета в Шенген
Пак отложиха делото срещу Явор Бахаров
Пак отложиха делото срещу Явор Бахаров