НОВИНИ

Иван Иванов и Александър Василев с първи четвъртфинали на сингъл на ITF турнир

Квалификантът Антъни Генов също се класира за четвъртфиналите в София.

Иван Иванов тенис
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 15.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Младите таланти Иван Иванов (на снимката) и Александър Василев достигнаха за първи път до четвъртфиналите на сингъл на турнир от веригата на Световната федерация по тенис ITF при мъжете.

Участващият с "уайлд кард" 15-годишен Иванов се наложи във втория кръг над поставения под номер 2 французин Артюр Жеа с 6:3, 6:2 за 97 минути на червените кортове на ТК "Диана" в София.

Така за място на полуфиналите на надпреварата с награден фонд 15 хиляди долара той ще се изправи утре срещу турчина Гьокберг Саръташ, който елиминира българския квалификант Георги Георгиев със 7:5, 6:4.

17-годишният Василев пък надделя над аржентинеца Фернандо Кавайо със 7:5, 6:3 след почти два часа игра, а следващият му съперник ще бъде третият в схемата Владислав Орлов (Украйна).

Квалификантът Антъни Генов също се класира за четвъртфиналите след успех над номер 7 Дженгиз Аксу (Турция) с 6:2, 6:4. Той очаква победителя от срещата между четвъртия поставен Мариано Тамаро (Италия) и българина с "уайлд кард" Виктор Марков.

Друг представител на домакините Михаил Иванов, "щастлив губещ" от квалификациите, отпадна във втория кръг след поражение от италианеца Николо Чаварела с 0:6, 4:6.

В надпреварата на двойки четирима представители на домакините ще играят на полуфиналите. Поставените под номер 2 Антъни Генов и Николай Неделчев спечелиха срещу получилите "уайлд кард" Йоан Найденов (България) и Маркъс Кобаяши (Япония) с 6:0, 6:3 и за място на финала очакват победителите от двубоя между Виктор Марков и Симеон Терзиев срещу Чаварела и Динко Динев (България).

Участващите с покана на организаторите Васил Димитров и Пламен Милушев пък надделяха над турския дует Аксу и Саръташ с 6:3, 6:4 и на полуфиналите ще срещнат водачите в схемата на двойки Жеа и Орлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена с двойно гражданство беше осъдена в Русия на 12 години затвор за измяна
Жена с двойно гражданство беше осъдена в Русия на 12 години затвор за измяна
Наркооранжерия разкриха полицаи в Разград (СНИМКИ)
Наркооранжерия разкриха полицаи в Разград (СНИМКИ)