НОВИНИ

Иван Иванов и Александър Василев ще дебютират в полуфиналите на турнир от веригата на ITF

Антъни Генов отпадна от надпреварата в София.

иван иванов александър василев класираха четвъртфиналите турнир юноши itf нидерландия
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 16.08.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Младите надежди Иван Иванов и Александър Василев достигнаха за първи път до полуфиналите на сингъл на турнир от веригата на Световната федерация по тенис ITF при мъжете.

Участващият с "уайлд кард" 15-годишен Иванов се наложи над турчина Гьокберг Саръташ с 6:2, 7:5 за 107 минути на надпреварата с награден фонд 15 хиляди долара червените кортове на ТК "Диана" в София.

Българският тийнейджър започна силно мача и поведе с 3:0, като нямаше особени проблеми до края на първия сет, а във втората част навакса ранен пробив пасив и изоставане от 1:3 гейма, за да стигне до крайния успех.

Така за място на финала той ще се изправи утре срещу четвъртия поставен Мариано Тамаро (Италия), който отстрани българския квалификант Антъни Генов с 6:3, 3:6, 6:1 след малко повече от два часа игра.

17-годишният Василев, който е братовчед на голямата българска звезда в тениса Григор Димитров, пък елиминира третия в схемата Владислав Орлов (Украйна) със същия резултат - 6:2, 7:5, за 2:11 часа. Той направи серия от пет гейма в началото на мача и взе лесно първия сет, а във втората част първоначално пропиля аванс от 4:1, но в последствие с късен пробив стигна до победата.

На полуфиналите Василев ще срещне Франко Риберо (Аржентина).

В схемата на двойки по-късно днес следобед поставените под №2 Антъни Генов и Николай Неделчев ще излязат на корта срещу сънародниците си Виктор Марков и Симеон Терзиев, а в другия полуфинал участващите с "уайлд кард" българи Васил Димитров и Пламен Милушев ще срещнат водачите в схемата на двойки Артюр Жеа (Франция) и Владислав Орлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режисьорът Джеймс Камерън навършва 70 години
Режисьорът Джеймс Камерън навършва 70 години