НОВИНИ

Иван Кочев за подема на ЦСКА 1948: Николай Киров накара футболистите да си повярват

иван кочев подема цска 1948 николай киров накара футболистите повярват
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 10.02.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник-треньорът в щаба на ЦСКА 1948 Иван Кочев даде специално интервю, в което разказа повече за изминалите близо шест месеца в клуба.

Специалистът с богата визитка като футболист и наставник направи равносметка за свършеното дотук. Кочев, който работи от дълги години с Николай Киров, сподели и какъв е ключът за разбирателството и успехите на треньорското дуо.

"Със старши-треньора Николай Киров работим от 2011 година, когато бяхме в Ботев (Пловдив). Аз бях треньор в школата, а той бе шеф. През 2016 година го поканиха като старши-треньор на мъжкия отбор и той ме покани като помощник в щаба му и оттам заработихме заедно доста години. Николай е много уравновесен, взискателен и принципен човек. Изпипва нещата до краен предел и в същото време пренася това и на футболистите, които му вярват. Може би тази сплав рефлектира и в добрите игри на терена", заяви треньорът.

"Подобрихме нещата в колективен план. Накарахме самите футболисти да повярват в себе си, че могат, защото ние като треньорски щаб, начело с Николай Киров, поехме отбора с актив от една точка, а постигнахме още 17. Това се дължи преди всичко на работата, която свършиха и футболистите, и треньорското ръководство", допълни Кочев.

"На първия лагер в Поморие свършихме доста работа от физически аспект и подобряване на играта на отбора във владеенето на топката. Наблегнахме най-вече върху физическите качества на самите футболисти, а лагерът в Турция бе за обединяване на колектива на отбора. В Алания срещнахме отбори, които ни допаднаха като игра", коментира специалистът зимната подготовка на "червените".

"ЦСКА разполага с много добри млади футболисти, но всичко зависи от тях дали искат да се изграждат и не трябва да се задоволяват с това, което са постигнали. Трябва още по-голямо желание от тяхна страна, за да надграждат постигнатото до момента. Надявам се на края на сезона да сме постигнали целите си", завърши Иван Кочев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И чужди авиокомпании ще получават помощ от 35 евро на седалка при туристически превози
И чужди авиокомпании ще получават помощ от 35 евро на седалка при туристически превози
Връщат в клас част от учениците в Бургас, пада и ограничението за заведения
Връщат в клас част от учениците в Бургас, пада и ограничението за заведения