НОВИНИ

Иван Шишков връчи разрешителното за ползване на стадион "Христо Ботев" на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Здравко Димитров
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:19, 20.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков връчи на кмета на Пловдив Здравко Димитров разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев".

Шишков посети Пловдив, за да участва в работна среща в сградата на Областната администрация, на която беше обсъден проектът за водоснабдяване на града и региона с питейна вода от каскада „Доспат – Въча“. След срещата министърът предаде лично на кмета на Пловдив разрешението за ползване на спортното съоръжение.

"Мога да кажа, че стадионът на Ботев Пловдив е един от големите и дълги проблеми на Пловдив. Виждам, че разрешението за строеж е от 2012 година. Преди един час беше издадено разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев“ от колегите от ДНСК. Връчвам го на кмета с пожелание да завърши и вторият етап на строежа. С пожелания и стадион "Локомотив“ да бъде завършен. Пловдив, освен като една изключително културна столица, да продължи да се развива и като една изключително силна зона за спорт, защото Пловдив е град, създал изключително много добри спортисти на България", заяви министър Шишков.

Както е известно, в сряда оглед на стадион "Христо Ботев" мина Държавната приемателна комисия, която не откри забележки по строителството и даде разрешение съоръжението да бъде въведено в експлоатация.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 19-годишен младеж, обрал офис за парични преводи в София
Заловиха 19-годишен младеж, обрал офис за парични преводи в София
Редица партии поискаха оставката на кмета на Варна Иван Портних
Редица партии поискаха оставката на кмета на Варна Иван Портних