НОВИНИ

Ивелин Попов: Знам какво значи Ботев за своите привърженици и искам да помогна да видя усмивките на тези хора по трибуните

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:10, 16.08.2023
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
ивелин попов знам значи ботев своите привърженици искам помогна видя усмивките хора трибуните
Слушай новината

Ивелин Попов беше официално представен като нов футболист на Ботев Пловдив по-рано днес по време на специална церемония, която се проведе на стадион "Христо Ботев".

В първото си изявление като "канарче" бившият капитан на националния отбор сподели, че пристига в клуб с традиции и иска да помогне за това да се върнат усмивките по лицата на привържениците, допълвайки, че е "въпрос на време отборът да започне да побеждава"

"Много се радвам днес да съм тук. Първите ми впечатления са много силни и позитивни и мисля, че е въпрос на време отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове. Чувството е много приятно, с много от момчетата се познавам, през годините сме играли заедно. Атмосферата ми е позната и знам много добре какво значи Ботев и в какъв клуб идвам. По-добре е да отидеш там, където знаеш нещата. Организационно е трудно, когато идваш в нов клуб и нов град, но срещнах страхотна помощ", започна Попов.

"Когато съм играл в чужбина и в националния отбор съм делял една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме заедно да играем в Ботев. Други оферти не е коректно да се коментират. Искам да подчертая, че финансовият въпрос никога не е стоял на първо място. Може да поопитате и директора, каквото сме казали, сме си стиснали ръцете. Идвам в клуб с традиции, с много голяма фенска маса, перфектен стадион и хубава база. Знам какво значи Ботев за своите привърженици и искам да помогна да видя усмивките на тези хора по трибуните", продължи опитният футболист.

35-годишният състезател разкри още, че не той е направил избора да носи екипа с №10 на гърба му, а фланелката му е била връчена лично от спортния директор и старши треньора в клуба.

"Не съм привърженик, когато някой номер е зает и щях да си избера от свободните номера, но номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора по тяхно настояване. Винаги, където съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да си оставям сърцето и душата за клуба, за който играя. Ще продължа да го правя и е важно да бъдем обединени. На няколко езика се говори в съблекалнята, но има момчета, които искат да се развиват и целта на по-опитните е да им помагаме и подкрепяме", коментира трикратният Футболист №1 на България.

По време на пресконференцията Попов разкри, че решението му да напусне Левски е било взето още преди месеци и изрази готовност да дебютира за Ботев Пловдив още тази неделя (20 август) от 19:00 часа при домакинството срещу Крумовград.

"Много от нещата не ги знаете, не са казани. Решението съм си го взел преди няколко месеца, хората в клуба знаят и усещат. Ако те преценят, нека да ви кажат какво съм им казал. Искам само да пожелая успех на Левски и искам да се знае, че решенията в живота са си лично мои и никой няма право да ме съди", каза офанзивният футболист.

"Готов съм и желая да изляза на терена. Приятно изненадан съм как тук се работи професионално, така че е въпрос на време отборът да тръгне. Трябват няколко победи, за да се върне увереността. Понякога в живота и в спорта това се случва и рецепта не може да се намери, само работа и постоянство", завърши Ивелин Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дий Бост и АСВЕЛ се разделиха по взаимно съгласие
Дий Бост и АСВЕЛ се разделиха по взаимно съгласие
Черно море преподписа с младия бранител Росен Стефанов
Черно море преподписа с младия бранител Росен Стефанов