НОВИНИ

Ивет Лалова пропуска Диамантената лига в Монако

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
13:39, 11.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Лека атлетика
ивет лалова пропуска диамантената лига монако

Ивет Лалова ще пропусне рестарта на Диамантената лига в Монако, въпреки че организаторите бяха отправили покана към нея.

Две българки пък ще стартират в престижната надпревара - Мирела Демирева в скока на височина и Габриела Петрова в тройния скок.

Състезанието е на 14-ти август.

Интересен факт е, че за турнира в Монако не се изискват PCR тестове на атлетите, но за всички останали предстоящи стартове организаторите могат да въвеждат правила според разпоредбите в съответната държава.

Всичко това обяви президентът на европейската централа по лека атлетика Добри Карамаринов пред Дарик радио.

"Това първи старт. Ще видим. Не е от голямо значение. Когато човек е опитен като това няма влияние. Ситуацията е друга. Намираме се в ситуацията, в която се тестват много неща в атлетиката. Тества се психиката на спортистите. Тества се и тяхната готовност за преодоляване на непредвидими обстоятелства като пандемията. Никой не предполагаше, че ще стигне до отлагане на Олимпиадата, до отлагане на европейското първенство. Именно тази несигурност може да уплаши атлетите. За това казвам, че това е тест за психиката им. Не знам причината Ивет Лалова да я няма. Не е контузия, това е най-важното. При турнирите винаги има размествания. Има и определени желания и условия. Не смятам, че това е решаващо за Ивет. Тя вече направи няколко старта. Явно това е решение, което е продиктувано от треньорския щаб", заяви Карамаринов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петко Ганев: Най-големият ми улов е 40-килограмов сом (ВИДЕО)
Петко Ганев: Най-големият ми улов е 40-килограмов сом (ВИДЕО)
Започна почистването на коритото на река Бели Лом в Разград
Започна почистването на коритото на река Бели Лом в Разград