НОВИНИ

Ивет Лалова седма на 100 метра в Стокхолм, Мирела Демирева пета в скока на височина

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:25, 23.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове
ивет лалова седма 100 метра стокхолм мирела демирева пета скока височина

Българките взеха участие в четвъртия турнир от Диамантената Лига, който се проведе през днешния ден в шведската столица.

Ивет Лалова-Колио даде резултат от 11.49 секунди, което и отреди седмата позиция в бягането, спечелено от Айла дел Понте (Швейцария).

Швейцарката влезе в състезанието с пети най-добър резултат през сезон и финишира за 11.20 секунди, което и отреди първото място.

Втора изненадващо остана Марие ван Хуненстейн с резултат от 11.28 секунди, което е и нейното най-добро бягане през сезона до момента.

Шампионката на Африка и медалистка от последните две Световни първенства в дисциплината, Мари-Жозе Та Лу финишира трета с 11.32 секунди, което също бе нейно върхово постижение за сезона.

В сектора за скок на височина Мирела Демирева остана на пета позиция с 190 сантиметра. За сребърната медалистка от Олимпийските Игри в Рио това бе най-добър резултат през сезона. Тя също така направи опити и на 196 сантиметра, но и трите бяха неуспешни.

Състезанието бе спечелено от Ярослава Макучих (Украйна) след изравнено върхово постижение за сезона от 200 сантиметра. Втора остана нейната сънародничка и световна вицешампионка от Лондон 2017 Юлия Левченко със 198 сантиметра. Трета финишира Никола МакДермът (Австралия) със 193 сантиметра.

Следващата спирка от най-престижната лекоатлетическа верига е на 2-ри септември в Лозана, Швейцария.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в Пловдив и Русе
Протестите в Пловдив и Русе
Огненият ад в Калифорния от първо лице
Огненият ад в Калифорния от първо лице