НОВИНИ

Изабела Янкова и Калоян Бинев са лица на инициативата „София – европейска столица на спорта“

Йорданка Фандъкова Изабела Янкова Калоян Бинев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:17, 08.03.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специални призове на световната шампионка в планинското колоездене Изабела Янкова и звездата ни в таекуондото Калоян Бинев. На церемония в сградата на кметството бе обявено, че двамата са определени за лица на инициативата „София – европейска столица на спорта“ за 2022 г.

"Както знаете инициативата цели да запали хората да водят здравословен начин на живот. Да участват в инициативите и да се заразяват от примера на най-големите таланти на България. Двама от тях са днес сред нас. Искам да благодаря от сърце на Изабела и Калоян, че се съгласиха цяла година да бъдат пример за младите хора в София. Те ще дадат още по-голям тласък на инициативата. Благодаря и на колегите от екипа на "София - европейска столица на спорта, които в тези тежки времена продължават да вършат страхотна работа. Миналата година близо 170 000 души се включиха в проведените събития, които бяха над 100. Тази година ще са дори повече - близо 120", обяви Фандъкова по време на церемонията, която се състоя в сградата на Столичната община.

Тя пожела на Янкова и Бинев да продължават да радват българите с изявите си.

"И към двата спорта има голям интерес от страна на младите хора. Убедена съм, че най-вече за тях това ще бъде един заразителен пример."

От своя страна Изабела Янкова подари на градоначалника екипа, с който спечели европейския шампионат.

"Много ще се радвам ако оцените този подарък", обърна се Изабела към Йорданка Фандъкова.

Бинев пък подари на кмета медал от олимпийската квалификация в София и отбеляза, че тази година България ще бъде домакин на две световни първенства - при кадените и юношите.

Като лица на инициатива „София – европейска столица на спорта“, Изабела и Калоян наследяват четири изключително талантливи и обаятелни български състезателки: Християна Тодорова (художествена гимнастика – 2018 г.), Александра Фейгин (фигурно пързаляне – 2019 г.), Йоана Илиева (фехтовка – 2020 г.) и Катрин Маноилова (шорттрек – 2021). Всички те са сред най-обичаните и следени като поведенчески модел от младите в България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 9 март: Ще бъде ли постигнато примирие между Русия и Украйна
"Денят започва" на 9 март: Ще бъде ли постигнато примирие между Русия и Украйна
Левски стартира третия етап в НБЛ с победа във Варна
Левски стартира третия етап в НБЛ с победа във Варна