НОВИНИ

Изабелла Шиникова записа две победи на тенис турнира в Кайзери (Турция)

Българката се класира за втория кръг на сингъл и на четвъртфинал на двойки.

изабелла шиникова записа две победи тенис турнира кайзери турция
Снимка: БФ тенис
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 16.10.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Изабелла Шиникова достигна до втория кръг на сингъл и до четвъртфиналите на двойки на турнира на твърди кортове в Кайзери (Турция) с награден фонд 40 хиляди долара.

Националката за "Били Джийн Кинг къп" направи обрат и победи в първия кръг с 4:6, 7:5, 6:4 Арина Булатова (Русия). Срещата продължи час и 54 минути. Във втория кръг Шиниковаа ще спори с Клаудия Бубелите (Литва).

В турнира на двойки Шиникова и представителката на домакините Мелис Сезер победиха румънките Стефания Божица и Йоана Звонару с 6:4, 6:4. В спор за място на полуфиналите Шиникова и Сезер ще играят срещу Даря Сувирджонкова(Сърбия) и Анастасия Золотарьова (Русия).

Междувременно, Юлия Стаматова се класира за втория кръг на сингъл и четвъртфиналите на двойки на турнира на твърди кортове в Монастир (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под №6 на сингъл Стаматова направи обрат и победи с 3:6, 6:3, 6:3 представителката на домакините Шираз Бешри. Срещата продължи 2 часа и 19 минути. Във втория кръг българката ще играе срещу Дария Есипчук (Украйна).

В турнира на двойки Стаматова и Мави Йостерайхер (Австрия) елиминираха четвъртите поставени в схемата белгийки Каат Копес и Вики Ван де Пеер със 7:6(5), 6:3. За място на полуфиналите Стаматова и Йостерайхер ще играят срещу американките Джулия Адамс и Марсела Крус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денислава Глушкова започна с успех на турнира на клей в Ираклион
Денислава Глушкова започна с успех на турнира на клей в Ираклион