НОВИНИ

Изборният ден във всички 22 общини на София-област приключи

изборният ден всички общини софия област приключи
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:47, 29.10.2023
5241
Чете се за: 04:50 мин.
У нас
Слушай новината

Изборният ден във всички 22 общини на София-област приключи.

Изборният ден в община Антон приключи в 20.00 часа, каза заместник-председателят на Общинска избирателна комисия в общината Елица Димитрова.

Изборният ден приключи и в община Божурище, каза председателят на Общинската избирателна комисия в общината Димитър Димитров. Той посочи, че гласувалите в общината са 3895, което е 59,27% избирателна активност.

В община Ботевград изборният ден също приключи, съобщиха от Общинската избирателна комисия в общината. Активността в община Ботевград е 47,04%, гласували са 12 599 души. Няма подадени жалби и сигнали.

Приключи изборният ден в община Годеч. Нямаше нарушения, казаха от ОИК.

Изборният ден на цялата територия на община Горна Малина приключи, казаха от ОИК. Избирателната активност при приключване на изборния ден е близо 74%. Гласували са 3953 избиратели.

В община Драгоман избирателната активност е 67,3%. „Гласуването е преустановено в 20.07 часа във всички 18 секции“, съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) адв. Иво Миланов.

52% или 9519 гласоподаватели са гласували в община Елин Пелин, каза Силвия Трендафилова, председател на Общинската избирателна комисия.

Изборният ден в община Етрополе приключи с избирателна активност от около 60% по неофициални данни, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Лазарина Бонева-Харалампиева. Гласуването е преустановено в 20.00 часа във всички 20 секции.

Изборният ден в община Златица приключи при активност на гласоподавателите 54,73%, съобщи председателят на ОИК-Златица Красимир Веков. По думите му след 20:00 часа не е имало чакащи хора да упражнят вота си и изборният процес е завършил във всички 11 секционни комисии. Нарушения и жалби няма.

В община Ихтиман изборният ден е приключил в 20.00 ч. Избирателната активност е 64,10%.

Изборният ден в община Копривщица приключи при активност на гласоподавателите от 71%. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Копривщица Чавдар Пенчев.

В община Костенец краят на изборния ден е обявен в 20.05 часа, съобщиха от ОИК. В комисията не са постъпвали сигнали за нарушения. Подадена е една жалба относно присъствие на кандидати за кметове в изборно помещение, става ясно от сайта на Общинската избирателна комисия.

Всички избирателни секции в община Костинброд са затворили в 20.00 ч., съобщиха от ОИК в града.

Изборният ден е приключил в община Мирково. Няма постъпили сигнали или жалби за нарушения, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Изборният ден в община Пирдоп приключи при активност на гласоподавателите от 48,97%, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия -Пирдоп Николай Михайлов.

В 20.00 часа са затворили всички избирателни секции в община Правец, съобщиха от ОИК в града. В Общинската избирателна комисия е постъпил един сигнал за нарушение днес. Той не е уважен, тъй като няма основание за това, коментираха от ОИК-Правец.

Изборният ден в община Самоков приключи при избирателна активност от 57%. През деня нямаше съществени нарушения и проблеми, съобщиха от ОИК.

Всички секции в община Своге са затворили, а изборният ден е преминал спокойно, съобщиха от ОИК. Избирателната активност към 20.00 ч. е 52%.

Всички избирателни секции в община Сливница са затворили в 20.00 часа, съобщиха от ОИК. Избирателната активност в края на изборния ден е 56,5%.

В 20.00 са затворили избирателните секции в община Чавдар. Избирателната активност е около 71%, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Изборният ден е приключил в 20.00 ч. в община Челопеч, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Избирателната активност в общината е 84%.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи изборният ден в Силистра
Приключи изборният ден в Силистра
Иван Портних: Резултатът ни е много по-добър от този в екзитпол
Иван Портних: Резултатът ни е много по-добър от този в екзитпол