НОВИНИ

В няколко общини в София област новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва

няколко общини софия област новоизбраните кметове общински съветници положиха клетва
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 10.11.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В общините Божурище, Годеч, Сливница, Златица и Копривщица новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва, съобщиха от Областната администрация на Софийска област.

Областният управител на София област Юлиян Леков връчи символични ключове на новоизбраните кметове в областта. От ръководството на областната управа са направили символични ключове за всичките 22 общини в региона в знак на тяхната общност и единение в работата им за по-доброто бъдеще на всички жители на целия регион.

„Сигурен съм, че с мъдрост и разбирателство кметът Георги Димов и новият Общински съвет на Божурище ще продължат да водят общината по пътя на икономическия просперитет", каза областният управител Юлиян Леков по време на тържествена церемония по случай клетвата на кмета и новите общински съветници в Божурище. Леков поздрави и останалите кметове на общини и общински съветници.

В изпълнение на чл. 23, ал. 1 от Закона за местно самоуправление и местна администрация областният управител Юлиян Леков свика първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

От Община Ихтиман посочиха, че преизбраният кмет на общината Калоян Илиев, новоизбраните общински съветници и кметовете на кметства ще положат клетва на 14 ноември в салона на Народно читалище „Слънце - 1879“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НС започнаха дебатите по ветото на президента върху Закона за енергетиката
В НС започнаха дебатите по ветото на президента върху Закона за енергетиката
Кметът на Габрово положи клетва
Кметът на Габрово положи клетва