НОВИНИ

Изтича срокът за подаване на оферти за доставка на машини за гласуване

изтича срокът подаване оферти доставка машини гласуване
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
22:30, 23.09.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Минута преди полунощ изтича срокът за подаване на оферти по обявената от ЦИК обществена поръчка за доставка на 1600 машини за гласуване.

Процедурата по обществената поръчка е без предварително обявление и с пряко договаряне заради късите срокове до изборите. Да подадат оферти са поканени производителят на машините, дружеството "Смартматик", държавната фирма "Информационно обслужване" и "Сиела норма".

Пределната цена е 9 500 000 лева без ДДС, но включва и доставката на 26 000 флаш памети, както и транспорта на устройствата до склада в София. В петък следобед назначена комисия, в която участват и външни експерти, посочени от правителството, ще разгледа подадените оферти.

Междувременно, ЦИК и "Сиела норма" продължават договарянето по другата обществена поръчка - за логистиката и техническото осигуряване на машинния вот на изборите на 14 ноември.

12 000 000 лева без ДДС е пределната цена. Тя включва и евентуален втори тур на президентските избори, и обезпечаване на частичните избори за кметове на 3 октомври, също в два тура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Волво" изоставя кожата и залага на електрически автомобили в бъдеще
"Волво" изоставя кожата и залага на електрически автомобили в бъдеще
Навални: Google и Apple са съучастници на Путин
Навални: Google и Apple са съучастници на Путин