НОВИНИ

Иззеха златни кюлчета и валута на Калотина

иззеха златни кюлчета валута калотина
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 15.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Сливница води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 251, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Около 3.00 ч. на 9 февруари митнически инспектори на пункта "Калотина" са спрели за проверка влизащ в страната от Сърбия лек автомобил "Ауди". Водачът на превозното средство, с румънска регистрация, пътувал сам от Австрия за Румъния. При последвала щателната митническа проверка, под стелките и кората на пода пред предната дясна седалка, митническите служители са открили три кутии и портмоне. При отварянето на една от тях инспекторите са открили кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро.

Митническите служители са установили общо 134 кюлчета с различни грамажи – до 1 килограм. Общото им тегло възлиза на над 5,2 килограма. Назначени са експертизи.

С действията си шофьорът, роден в Турция германски гражданин, не изпълнил задължението за деклариране на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил разпоредбите на валутния закон. Стойността на предмета на престъплението e в особено големи размери. Чужденецът е бил привлечен в качеството на обвиняем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски отново извън първите 30
Владимир Зографски отново извън първите 30
При какви мерки се връщат в клас учениците от малките населени места
При какви мерки се връщат в клас учениците от малките населени места