НОВИНИ

Джанлуиджи Буфон удължи договора си като тийм-мениджър на Италия

Първоначално имаше индикации, че легендарният вратар на Ювентус и на националния отбор на Италия може и да си тръгне заради лошите резултати.

джанлуиджи буфон започва работа националния отбор италия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:39, 05.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният вратар на Ювентус и на националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон остава на поста тийм-мениджър на Скуадра адзура, въпреки ранното отпадане на Евро 2024. Първоначално имаше индикации, че той може и да си тръгне именно заради лошите резултати.

Стражът удължи договора си като ръководител на делегацията на националния отбор след продължили близо два часа разговори с президента на Футболната федерация (FIGC) Габриеле Гравина. А на излизане от офиса каза само: "Втората кожа на тялото ми е синя".

Иначе актуалното споразумение на поста изтече с края на Евро 2024, който за италианците беше поражението с 0:2 от Швейцария на осминафинал. Според близки до Гравина, идеята Буфон да остане на поста е била именно на президента на централата.

"Той прие с ентусиазъм предложението. Джиджи е изключителен ресурс за FIGC и националния отбор“, каза президентът на FIGC, но нито той, нито от администрацията обясниха за колко време е удължил Буфон.

Легендарният номер 1 има 176 мача за Скуадра адзура като футболист, световен шампион е от 2006-та година, а общо пази 21 години за страната. Участвал e на пет световни и четири европейски първенства, а индивидуалните му награди са буквално безброй, в това число 13 пъти най-добър вратар в Серия А, най-добър вратар на световното първенство през 2006-та и на Евро 2016, както и три пъти най-добър вратар на Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рокади и в областната управа на Варна
Рокади и в областната управа на Варна
Виктор Орбан пристигна в Москва
Виктор Орбан пристигна в Москва