НОВИНИ

Джейдън Санчо се извини за пропуснатата дузпа на финала на Евро 2020

живо евро 2020 италия ndash англия дузпи решат шампиона
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 14.07.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на националния отбор на Англия Джейдън Санчо коментира за първи път злощастния финал на Евро 2020. „Трите лъва“ загубиха битката за трофея след като Санчо, Маркъс Рашфорд и Букайо Сака пропуснаха дузпи срещу Италия. Тримата играчи получиха редица расистки обиди след случилото се.

„Няма да се преструвам, че не съм видял обидите на расова основа, които аз и моите братя Маркъс и Букайо получихме след двубоя, но за съжаление, това не е нищо ново. Като общество ние трябва да се справим с този проблем и да държим тези хора отговорни. Омразата никога няма да спечели“, сподели Санчо.

„На всички млади хора, които са получили подобни обиди, искам да кажа да вдигнат глави и да продължат да гонят мечтите си. Гордея се с този отбор на Англия и с това как обединихме цялата нация в тези толкова трудни 18 месеца за огромен брой от хора. Искахме да спечелим, но ще надграждаме и ще се поучим от случилото се“, коментира още Джейдън Санчо.

„Искам да кажа огромно благодаря за всички положителни послания и любов и подкрепа, които далеч надхвърлиха негативното. Беше чест за мен, както винаги, да представям Англия, облечен в екипа на „трите лъва“, и не се съмнявам, че ще се върнем още по-силни“, каза футболистът.

Той заяви, че съжалява заради своите съотборници, треньорския щаб и феновете, които според него е "подвел", като пропусна четвъртата дузпа за Англия срещу Италия.

„Това е най-лошото чувство, което съм изпитвал някога е кариерата си. Имаше толкова много позитиви за нас от този турнир, но поражението ще но тежи дълго време. Бях готов и уверен в себе си, за да изпълня дузпата, това са моментите, за които съм мечтал като дете, затова и играя футбол.“

Джейдън Санчо обаче не скри, че това са едни от най-големите изпитания за всеки играч.

"Вкарвал съм дузпи на клубно ниво, тренирал съм ги безброй пъти както за клубния си тим, така и за националния, така че избрах своя ъгъл, но това просто не беше начертано да се случи този път“, коментира още Санчо.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След няколко прегласувания ЦИК реши: Бойко Борисов и кметът на Благоевград да не бъдат депутати
След няколко прегласувания ЦИК реши: Бойко Борисов и кметът на Благоевград да не бъдат депутати
Отиде си народната певица Стайка Гьокова
Отиде си народната певица Стайка Гьокова