НОВИНИ

Джесика Гадирова с трети златен медал на европейското по спортна гимнастика

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:21, 16.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
джесика гадирова трети златен медал европейското спортна гимнастика
Слушай новината

Британката Джесика Гадирова спечели третия си златен медал по време на Европейското първенство по спортна гимнастика в Анталия, Турция, след като триумфира във финала на земя по време на последния ден от шампионата.

Гадирова, която вече спечели титлите в многобоя и в отборната надпревара, днес заслужи оценка от 14.000 точки и по този начин изпревари своята сънародничка от Великобритания Алис Кинсела, която остана със сребро, а бронзът грабна едва 15-годишната Сабрина Воинеа от Румъния.

С триумфът си днес пък Джесика Гадирова грабна своята трета поредна европейска титла на земя, след като тя бе над всички и на последните два шампионата на Стария континент в Базел и Мюнхен.

Нидерландката Сане Веверс пък заслужи златния медал във финала на греда с оценка от 13.800 точки, изпреварвайки италианката Манила Еспозито и унгарката София Ковач.

При мъжете арменецът Артур Давтян завоюва своя първи златен медал от европейско първенство на прескок, след като до този момент имаше две сребърни отличия и един бронз. Днес обаче действащият световен шампион на уреда получи оценка от 15.033 точки, побеждавайки в спора за първото място Джейк Джарман от Великобритания и Игор Радивилов от Украйна.

На успоредка титлата заслужи украинецът Илиа Ковтун с оценка от 15.166 пункта, изпреварвайки Ферхат Ариджан от Турция и Тиерно Диало от Испания.

В спора за златото на висилка пък триумфът бе за хърватина Тин Сърбич, а със среброто и бронза се окичиха италианецът Карло Мачини и украинецът Илиа Ковтун.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Великден българи изпълниха църквите в Чикаго
На Великден българи изпълниха църквите в Чикаго
"Европейци": Как уличното изкуство възроди малко градче в Сардиния?
"Европейци": Как уличното изкуство възроди малко градче в Сардиния?