НОВИНИ

Джип се разцепи в стълб край Асеновград, двама загинаха

очаквайте 2000ч една нощ линейка минава дежурство време covid
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 20.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души загинаха в тежка катастрофа, станала рано тази сутрин на входа на асеновградското село Леново. Сигнал за инцидента е бил подаден към полицията в 7.00 часа, а дошлият на място екип е констатирал смъртта на пътниците - водач на 49 години и жена на 20 години.

Джипът, с който са се движили, се е врязал в електрически стълб, в резултат на което автомобилът се е разцепил на две. Изваждането на телата е продължило дълго време, разпознаването им също е било затруднено.

Установено е, че загиналите пътници са жители на съседно село. Причините за тежката катастрофа все още се изясняват. Заради повредения електрически стълб токът в село Леново е бил спрял за часове. Към момента електроподаването е възстановено.

Кметът на село Леново Борис Ангелов предполага, че катастрофиралият джип се е движил с изключително голяма скорост, заради силата на сблъсъка с електрическия стълб. Според него, сред версиите на разследващите е и възможността шофьорът да е заспал на волана.

Ангелов изключва жертвата да е употребил алкохол, защото негови познати са свидетелствали, че мъжът бил пълен въздържател. Кметът разказа, че на мястото често ставали катастрофи - само за тази година тази е втората. Завоят в началото на селото е доста остър, обясни Ангелов и може би е добре там да бъдат поставени мантинели.

Текст: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Датският герой: Никога няма да забравя този ден
Датският герой: Никога няма да забравя този ден
Тир се обърна в София, движението е затруднено
Тир се обърна в София, движението е затруднено