НОВИНИ

Джокович предложи финансова подкрепа за украински тенисист на фронта

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:53, 07.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 2 Новак Джокович е предложил финансова помощ на бившия си колега от Украйна Сергей Стаховски, който се включи в отбраната на своята страна от руската инвазия.

Миналата седмица Стаховски обяви, че се е записал във военния резерв на родината си, присъединявайки се към други спортисти като боксьорите Александър Усик и Василий Ломаченко.

Впоследствие Стаховки, който достигна до 31-о място в световната ранглиста преди години, показа лични съобщения от Джокович, в които сърбинът изразява своята подкрепа.

"Стако, как си човече? На фронта ли си? Мисля си за теб... Надявам се скоро всичко да се успокои. Моля те, дай ми адрес, на който да мога да ти изпратя помощ... Финансова или от каквато друга имаш нужда", е написал Джокович на своя колега.

Междувременно Стаховски обяви, че повечето руски тенисисти са се обявили против войната в разговори с него.

"Говорих с повечето от тях и нито един не иска войната и не подкрепя Путин. За тях също е много трудно. За професионалните спортисти е много трудно да се обявят против режима, защото те все още имат роднини в Русия, които ще бъдат поставени под опасност. Не мога да поискам от тенисистите да излязат и да кажат това, което искаме", коментира Стаховски, който участва в защитата на Киев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР реши: Природният газ скача с 3.5%
КЕВР реши: Природният газ скача с 3.5%
Освобождават от пътни такси украинските превозни средства с хуманитарна цел
Освобождават от пътни такси украинските превозни средства с хуманитарна цел