НОВИНИ

Джокович ще участва на Australian Open, Серина Уилямс пропуска турнира

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 08.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставеният под № в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович попадна в списъка за участници на предстоящия турнир от големия шлем Australian Open. Това стана ясно след като организаторите на турнира публикуваха списък с играчите от основната схема.

До момента още се спекулираше дали сърбинът ще вземе участие в надпреварата. организаторът на турнира Крейг Тайли обяви, че само ваксинирани състезатели ще имат право, да бъдат част от турнира, а Ноле към момента все още не е разкрил ваксинационния си статус. Неговият баща Сърджан Джокович бе заявил в свое интервю, че синът му едва ли ще вземе участие в турнира. Вчера обаче 34-годишният тенисист попадна в отбора на Сърбия за ATP Cup в Сидни, въпреки неяснотата около неговия ваксинационен статус.

Носителката на 23-титли от големия шлем Серина Уилямс няма да вземе участие в надпреварата. Тенисистката заяви, че се нуждае от повече време, за да се възстанови оптимално.

"След съвет от медицинския ми екип, реших да се оттегля от участие в Australian Open. Това не бе лесно решение, но не съм в нужната физическа форма. Мелбърн е един от любимите ми градове. Феновете ще ми липсват, но нямам търпение да се върна и да се състезавам на оптимално ниво", заяви 40-годишната състезателка.

Григор Димитров също попадна в списъка под № 28. Турнирът започва на 14 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затвори част от АМ "Тракия"
Катастрофа затвори част от АМ "Тракия"
Нинова: Още днес БСП ще върне на ПП коалиционното споразумение
Нинова: Още днес БСП ще върне на ПП коалиционното споразумение