НОВИНИ

Само ваксинирани играчи на Australian Open

неваксинираните тенисисти играят australian open
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 20.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Неваксинирани тенисисти няма да вземат участие на Australian Open. Това заяви организаторът на турнира Крейг Тайли.

През изминалите месеци се появи подвеждаща информация, че неваксинираните играчи ще могат да участват, стига да са преминали 14-дневна карантина при пристигане. Тя бързо бе опровергана от премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс, който обяви, че неваксинирани тенисисти няма да получат специален пропуск.

Защитаващият трофея миналогодишен шампион Новак Джокович още не е разкрил ваксинационния си статус и е възможно да пропусне турнира.

Крейг Тайли директно адресира темата, като каза, че Новак Джокович знае, че трябва да се ваксинира, ако иска да участва и че ще бъде радостен тенисист от неговия ранг, да бъде част от турнира. Южноафиканецът разясни, че турнирът ще се проведе пред публика.

Последната статистика сочи, че 80 от първите 100 тенисисти в световната ранглиста при мъжете са ваксинирани, твърдят от BBC. Женската тенис асоциация още не е представила данни на медията.

През изминалата година играчи, съдии и екипите на състезателите преминаха 14-дневна карантина преди началото на надпреварата. Някои играчи дори не им бе позволено да напускат стаите си, заради положителни тестове за коронавирус на други хора, пътували с техния самолет към страната.

Австралия е една от държавите с най-стриктни мерки срещу коронавирус от самото начало на пандемията. Турнирът започва на 17 януари и ще продължи до 30 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха ТИР с над 3 тона контрабандни цигари на "Капитан Андреево"
Задържаха ТИР с над 3 тона контрабандни цигари на "Капитан Андреево"
Влакът от Кулата за Благоевград прегази жена край Симитли
Влакът от Кулата за Благоевград прегази жена край Симитли