НОВИНИ

Обрат: Няма да допуснат неваксинирани тенисисти на Australian Open

обрат допуснат неваксинирани тенисисти australian open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 27.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс обяви, че неваксинирани тенисисти няма да получат специален пропуск за Откритото първенство на Австралия.

Това означава, че действащият шампион на "Australian Open" и световен номер 1 при мъжете - Новак Джокович, няма да защитава титлата си в Мелбърн.

Сърбинът, който е деветкратен шампион в Мелбърн, е един от многото играчи, които отказаха да споделят ваксинационния си статут, което постави под въпрос дали ще защитава титлата си на първия за годината турнир от "Големия шлем", който ще се проведе между 17-30 януари.

Изтекъл в пространството имейл по-рано тази седмица предположи, че играчи, които не са ваксинирани срещу коронавирус, ще могат все пак да участват, стига да са преминали 14-дневна карантина при пристигане.

Австралийският министър-председател Скот Морисън след това сподели, че неваксинираните тенисисти ще получат разрешение да влязат в страната, ако са получили изключение, което щатът-домакин Виктория трябва да поиска от името на тенисистите.

Но премиерът на Виктория Даниел Андрюс побърза да отрече това.

"Държим хора, които не са ваксинирани, извън пъбове, кафенета, ресторанти и Мелбърн Крикет Граунд, както и извън други събития. Няма да поискаме изключение. Следователно, проблемът е разрешен", каза Андрюс.

Федералното правителство на Австралия контролира границата на страната и осигурява визи. Но по време на пандемията, щатските правителства ръководеха карантинните съоръжения и налагаха задължителна ваксинация, което оставя неясно кой ще вземе окончателното решение относно правилата на "Australian Open".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само един българин на ринга в Белград днес
Само един българин на ринга в Белград днес
Квалификантка спря Виктория Томова още на старта в Испания
Квалификантка спря Виктория Томова още на старта в Испания