НОВИНИ

Неваксинираните тенисисти може и да играят на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 25.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
неваксинираните тенисисти играят australian open
Слушай новината

Тенисистите, които не са ваксинирани срещу COVID-19, ще получат възможност да вземат участие на Australian Open 2022, ако при пристигането си в Австралия, се подложат на 14-дневна карантина.

От правителството на щата Виктория изглежда са склонили да направят компромис със строгите мерки, след като първоначално беше обявено, че неваксинирани тенисисти няма да бъдат допуснати на територията на Зеления континент.

Това постави под сериозен въпрос участието на някои от големите звезди на спорта, за които се смята, че не са имунизирани срещу COVID-19. Сред тях е и световният №1 при мъжете Новак Джокович.

Вчера обаче от женската тенис асоциация (WTA) са изпратили мейл до своите състезателки, в който са ги информирали за това какви ще бъдат правилата за ваксинираните и неваксинираните при пристигането им в Австралия.

Тенисистите, които вече са се ваксинирали срещу COVID-19, ще избегнат поставянето в изолация, като за целта ще трябва да представят отрицателен тест в рамките на 72 часа преди пристигането им в Австралия, както и още един в рамките на 24 часа след кацането им на австралийска земя.

Неваксинираните пък ще бъдат задължени да се подложат на "строга карантина", като според мейла това означава пълна изолация в хотелска стая за период от 14 дни.

В съобщението от WTA се казва още, че новината няма да бъде официално в следващите няколко дни, тъй като от австралийската тенис асоциация все още работят с правителството на щата Виктория по уточняване на детайлите около правилата за влизане в Австралия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските щангисти с нов спонсор и безплатен лагер в Швеция
Българските щангисти с нов спонсор и безплатен лагер в Швеция
Военен преврат в Судан?
Военен преврат в Судан?