НОВИНИ

Джокович срази Циципас за шеста титла в Рим

джокович срази циципас шеста титла рим
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:08, 15.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович спечели силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Рим за шести път в своята кариера, след като надигра Стефанос Циципас с 6-0, 7-6 (5) за близо един час и 40 минути игра.

Световният номер 1 стартира вихрено спора за трофея в италианската столица, връзвайки „геврек“ на първата ракета на Гърция след страхотна игра и цели три пробива. Петият в света се съвзе след шока в откриващата част и поведе с 4-1 във втория сет, но когато сервираше за изравняване на резултата, се пропука и позволи на Джокера да се завърне в частта в последния възможен момент. Стигна се до тайбрек, в който Ноле поведе с 5-2 точки, преди Циципас да изравни. Гъркът обаче нямаше сили за повече и Джокович затвори мача в своя полза със 7-5 точки за успеха и шестата титла във Вечния град.

За сърбина това бе първа титла за 2022 година и общо 87-а в забележителната кариера на 20-кратния шампион в турнирите от Големия шлем. Той спечели седми от деветте си мача с Циципас, който надигра и в предишните си четири двубоя на клей – два пъти на Ролан Гарос, включително финала миналата година, четвъртфиналите в Рим през 2021 и спора за титлата в Мадрид през 2019 година.

За двамата предстои участие на Откритото първенство на Франция по тенис, където и Джокович, и Циципас ще са сред фаворитите, особено след достигането на финала във френската столица Париж миналата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев, ПП: В момента влиза втечнен газ и от САЩ
Венко Сабрутев, ПП: В момента влиза втечнен газ и от САЩ
Левски е новият носител на Купата на България по футбол
Левски е новият носител на Купата на България по футбол