НОВИНИ

Джон Малкович в България (ВИДЕО)

Актьорът ще играе на сцената на Народния театър на 16, 17 и 18 февруари

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
11:57, 14.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
Още
джон малкович българия видео
Слушай новината

Какво е да бъдеш Джон Малкович в България? Холивудската звезда пристигна у нас, за да играе за първи път на сцената на Народния театър "Иван Вазов" в постановката "В самотата на памуковите полета". А българските зрители нямат търпение да го видят.

Всички говорят за Джон Малкович. От първите си часове у нас американският актьор усеща вниманието към себе си. И не знае дали да се чувства поласкан или следен.

Джон Малкович: "Вчера се разходих в София. Не бях единствен, по улиците имаше и други хора. Тази разходка ми напомни, че не виждам разлика между социалните мрежи и Щази. Само че социалните мрежи имат повече пари и по-голям персонал".

От месеци някои българи очакват да гледат на живо Малкович и литовската актриса Ингеборга Дапкунайте. Билетите за постановката им бяха разпродадени за минути. Двамата не се интересуват от тяхната цена. Предпочитат да говорят за спектакъла си.

Джон Малкович: "Тази постановка е за желанията, които не можем или нямаме право да изразим, и иска да покаже каква е цената на тези желания".

За два часа: Продадени са над 70% от билетите за спектакъла с Джон Малкович в Народния театър

Ингеборга Дапкунайте: "Представлението ни задава въпроси, без да оставя послания. То не казва на хората какво да правят. Дори аз самата не знам отговорите и точно заради това ми е толкова интересна".

На Деня на любовта Малкович сподели, че еднакво силно обича театъра и филмовото изкуство. И пази добри спомени от работата си с български актьори.

Джон Малкович: "Бил съм техен режисьор както на сцената, така и в киното. Тези, които познавам, са изключително добре обучени. Съмнявам се, че ние можем да направим нещо, което те не могат".

Малкович и Дапкунайте ще се качат на сцената на Народния театър на 16, 17 и 18 февруари. Постановката е режисирана от Тимофей Кулябин.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма
Румен Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма
Ясен е съставът на Левски за контролата със Струмска слава
Ясен е съставът на Левски за контролата със Струмска слава